A valonsadero creiem molt en la importància de la nostra etapa educativa, de 0 a 3 anys.

Pensem que el més important és oferir als nens i nens un ambient familiar, on el nen estimi i es senti estimat. Un ambient estimulador i ric, on es senti motivat, aprengui i visqui noves experiències i ajudar-lo a desenvolupar-se i a créixer, en tots els sentits. I tot això en un ambient lúdic on tot transcorri com un joc i de manera divertida.

Us presentem en aquest apartat, un petit resum de la nostra línia pedagògica estreta del nostre projecte curricular. I també un flaix de com passem un dia a Valonsadero. Si voleu saber més de nosaltres us convidem, quan vulgueu, a conèixer-nos.

Extrets del Projecte Educatiu del centre:

 • Projectar en els nens un ambient familiar i de convivència on el nen estimi i se senti estimat i feliç
 • Respectar la individualitat de cada nen o nena
 • Potenciar les capacitats intel•lectuals, motrius i sensorials mitjançant activitats organitzades
 • Crear bons hàbits personals i de relació envers els altres, mostrant respecte

 

 • Estimular l'infant en els seus avenços
 • Fomentar noves vivències i experiències
 • Integrar poc a poc les normes que hi ha a la nostra societat educativa perquè en sigui membre actiu -col·laborador i participatiu
 • Introduir el folklore i les festes populars

Treballem a partir de grans unitats temàtiques anomenades centres d'interès amb un seguit d'activitats lúdiques que abastentotes les àrees curriculars que volem treballar:

 • Descoberta d'un mateix
 • Descoberta de l'entorn físic i social
 • Intercomunicacions i llenguatges: verbal, corporal, musical, plàstic i matemàtic

A banda d'aquestes àrees, també tenim en compte els anomenats eixos transversals, mitjançant els quals eduquem per la diversitat, la convivència, la no discriminació...i altres qüestions com l'educació mediambiental, la viària i la cívica.

Normalment les nostres unitats temàtiques estan relacionades amb els canvis de l'entorn físic (les estacions climàtiques) i les festes populars (Castanyada, Nadal, Carnestoltes, Sant Jordi, Festes de Maig…) , bàsicament, tot i que cada curs poden sorgir temes puntuals que desenvolupem si considerem que són prou significatius.

En acabar les unitats temàtiques sempre ho celebrem amb una festa, que varia en cada cas. Els pares reben la informació puntual de totes les activitats programades.

Valonsadero obre a les 7.45 h i fins les 9 h rebem tots els nens. A l'entrada, ens agrada jugar a la sala de jocs i els que no hem esmorzat a casa passem al menjador on està tot preparat.

Cap a es 9.15 h fem els grups i cadascun d'ells amb les nostres educadores fem les activitats programades.

La nostra dinàmica es basa en uns horaris d'activitats . Els grups no tenim una aula , ja que ens belluguem pels diferents espais creats, pensats i equipats per desenvolupar millor les activitats.

Durant el matí fem plàstica, psicomotricitat, música , teatre, titelles, biblioteca, anglès, danses...i diferents tipus de jocs: de taula, lliure, heurístic, simbòlic... També treballem molt els hàbits, que són fonamentals en aquesta etapa.

A les 12 h hi ha nens que marxem a casa a dinar i altres que continuem a Valonsadero. Ens rentem les mans i cap al menjador. Tenim un supermenú casolà, equilibrat i adaptat a les diferents edats... i molt bo; ens encanta! En acabar passem pel lavabo on ens preparem per anar a dormir.

La migdiada, la fem tots. Al començament ens costa acostumar-nos-hi, però de seguida i amb la companyia dels nostres companys i el suport de les educadores ho aconseguim. Dormim com soques fins a les 3 h . Alguns marxem cap a casa perquè els pares ja han acabat la feina, però molts continuem jugant. Fem unes activitats de tarda interrompudes al mig pel berenar.

I a partir de les 5 h i fins les 6 h ens vénen a buscar. Ens agrada, però, no marxar sense abans jugar una estona al pati de l'entrada, on compartim jocs i estones amb els pares i els nostres companys.

Fins demà!!!